Great choice ....Great Booze

Kom langs en ontdek ons ruim assortiment!

Sterke dranken

Kom eens langs en ontdek ons duizelingwekkende aanbod aan sterkedranken! Van zeldzame single-malt whisky tot cognac, wodka of gin. Keuze uit honderden verschillende merken!

Bent u op zoek naar een originele whisky voor een speciale gelegenheid? Dan kunt u kiezen uit honderden verschillende merken en types. Heeft u een dinertje met vrienden gepland, maar twijfelt u nog over de wijnkeuze? Spring dan even binnen in onze winkel.

Baat u een horecazaak uit in de omgeving van Lier? Dan worden wij graag uw leverancier. Vraag ook naar onze speciale promoties! Breng eens een bezoekje aan onze website of kom even langs in 1 van onze drankenhandels en laat u meteen overdonderen door ons enorme en scherp geprijsde drankengamma!

Een heerlijke likeur geeft uw aperitief of dessert een extra dimensie. Vandenameele is in alle markten thuis: van Pisang Ambon en Amaretto tot Malibu of Ricard!


Likeuren

Er bestaan zeer veel verschillende likeuren: sommigen worden op smaak gemaakt met vruchten, kruiden of bloemen. Andere likeuren zijn weer gemaakt op basis van noten, bonen, room of zelfs whisky.

Een vruchtenlikeur is gemaakt op basis van vruchten. De kleur van vruchtenlikeur wordt vaak benadrukt door een kleurtoevoeging. Enkele bekende vruchtenlikeuren zijn Apfelkorn (appellikeur), limoncello (citroenlikeur) en Passoã (passievruchtenlikeur).

Een notenlikeur is gemaakt op basis van noten. Enkele bekende notenlikeuren zijn Disaronno (amandellikeur) en Frangelico (hazelnotenlikeur).

Koffielikeur Koffielikeuren zijn gemaakt op basis van koffiebonen. Er zijn ook likeuren op basis van andere bonen, zoals cacaobonen. Bekende likeuren zijn Tia Maria (koffielikeur), Kahlúa (koffielikeur) en Crème de Cacao (chocoladelikeur).

Creamlikeuren zijn likeuren op basis van room. Ze moeten niet verward worden met crèmelikeuren. Crèmelikeuren bevatten geen room en hebben meestal vruchten als basis, zoals Crème de Cassis (bessenlikeur). Crèmelikeuren hebben een hoger suikergehalte dan gewone likeuren (minimaal 250 gram suiker per liter). Creamlikeuren bevatten daarentegen minimaal 100 gram suiker per liter. De meest bekende creamlikeur is waarschijnlijk wel Baileys (met Ierse whiskey en room). Ook Amarula, een exotische Zuid-Afrikaanse creamlikeur van de vrucht van de marulaboom, is een bekend voorbeeld.

Een kruidenlikeur is gemaakt op basis van kruiden. Anijs is een veelgebruikt kruid. Anijslikeur wordt in Frankrijk pastis genoemd en in Griekenland ouzo. Bekende merken van anijslikeur zijn Ricard (Frankrijk) en Sambuca (Italië). Dropshot is een kruidenlikeur, die gemaakt is van drop en salmiak. Het door Bols gedistilleerde Goldstrike bevat kaneel en flinterdunne stukjes bladgoud. Het alcoholpercentage van deze kruidenlikeur is behoorlijk hoog: 50%. Goldstrike is de moderne versie van de oud-Hollandse Bruidstranen-likeur. Bruidstranen bevat naast kaneel en bladgoud ook walnoot en zoethout. Deze likeur werd op de bruiloft gedronken of door een echtgenote aan haar man geserveerd als ze ergens ontevreden over was. De Bruidstranen moesten haar echtgenoot herinneren aan de beloften die hij tijdens de huwelijksplechtigheid had gedaan.

Whiskylikeuren zijn gemaakt op basis van whisky. Enkele bekende whiskylikeuren zijn Drambuie (Schotse whisky en kruiden) en het Amerikaanse Southern Comfort (met bourbon, kruiden en vruchten).


Vraag meer info in de winkel!